Hyldeblomst skumfidus opskrift
Ingredienser:
- 200 gr sukker
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 7 blade husblas
- Flormelis
- citron dråber
1) Sukker, citrondråber og hyldeblomsaft koges i ca. 10 min (til massen er flydende).Imens lægges husblas i blød i koldt vand.
2) Gryden tages af komfuret og husbladsen røres ud i massen enkelthvis.
3) Pisk massen i ca. 20 minutter til massen bliver hvid, sej og luftig.
4) Beklæd formene du ønsker at lave skumfiduserne i med bagepapir og drys det med flormelis. Sidstnævnte er særlig vigtig, da det ellers kan være besværligt at få skumfidusen ud af formen. Jeg brugte en firkantet beholder og klippede skumfiduserne ud i den størrelse jeg ønskede.
5) Lad massen tørre et par timer. Herefter klippes skumfiduserne ud.
Note: Skumfiduserne kan opbevares et par uger i en lufttæt beholder
Hyldeblomst vingummi opskrift
Ingredienser:
- 5 blade husblas*
- 33 g sukker
- 0,5 tsk citronsyre
- 0,5 tsk kartoffelmel
- 1 dl koncentreret hyldeblomst saft
- Fedtstof til formene
Fremgangsmåde:
1) Læg husblas i blød i koldt vandt. Smør formene med fedtstof (Jeg brugte en smagsneutral olie)
2) Varm saft, sukker, kartoffelmel og citronsyre i en gryde, indtil til sukkereret er smeltet
3) Tag gryden af og opløs husblassen i gryden enkeltvis.
4) Hæld saften i formene og lad dem stå på køl i ca. 4 timer (til de er faste)
*Note: Jeg synes at vingummierne fik en lidt klistret og blævrende konsistens, hvilket jeg tror kan undgås ved at tilføje et par ekstra blade husblas. Hvis du prøver dette, så lad mig vide hvordan det går (:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar